Friday, January 11, 2013

Tunjukkn Syg dan Penghargaan anda,(^__^)

Assalamualaikum...

Anak mmg anugerah terindah dlm hidup sebuah keluarga.Yes, its truly are.They are soooo adorable and gorgeous to be with.Bagi YM, dah jadi macam terapi plg berkesan.Bila tgk mata diorang, aduhh..rasa mcm jatuh hati berkali-kali kan?hehee. Pegang jari jemari diorang yang kenit-kenit tu, ohmygucci!mmg sangat2 geram.


Yes, walaupun kadang2 diorang buat kita geram dengan telatah "over" mereka, but as a parents, nak buat camne lagi kan...?tarik nafassss....gosok dada la kan?ekeke.Nak buat camne, they just being kids...(^_^)

We just have to show them how much we love them.Bukan dengan membelikan selonggok toys, no-no-no, tapi dengan cara yang lebih baik.Maybe, one of way is, pegang bahu diorang, and ask them "Do u know how much i Love you???" Then, jawab la sendiri klu ur kids takleh bercakap lagi, "This muchhhh!so much!!"buat la tgn sedepa ke, ape2 la. then, peluk diorang.

Believe me, its really works for them kalau kita jadikan habit kita.(^__^) 

Tapi, betul la. Kids mmg a Fast Learner. Yayan bila Ym soh peluk orang, sure bila peluk akan tepuk2 blkg org tu, like her mommy, haha!sabo jelah.They do really learns from their parents. That's y we shud Extra Careful. *oh my!mengingatkan diri sndri actually* 


Lagi satu, kids Loveeee Appreciation.Really. Sapa tak suka kan?Kita pun sukaaa kalau kita rasa dihargai kan?Ni kan pulak kiddos...

Mcm Dak Yayan nieh, everytime dia tolong Ibu buat something or just be a very "sopan santun"*sopan la sgt, ekekeke!*YM akan pastikan YM tepuk pipi dia lembut and said "Good Boy".

Then, guess wut???bila Ibu lupa nak tepuk pipi dia and just say "Good Boy, Yayan", dia akan tepuk pipi dia sendiri and said "Good Boy" jugak.Hahaha!I am sooo suprised!

Alahaiii....sejuk perut Ibu ngandungkan ko Nak... (^__^)

Sayangi mereka...
coz mereka adalah AMANAH & HARTA plg bernilai utk kita.

Luv,
Yayansmum 

5 comments:

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Anak adalah anugerah yang terindah & tak ternilai...keletah mereka selalunye mencuit hati kita..walaupun kadang² membuatkan kita geram.. :) walau penat macamana pun bila melihat wajah anak..ilang terus rasa penat tu...

intanfirdaus247 said...

selamat pagi..jalan2 sini jap...anak anugerah yang terindah dalam hidup..doakan juga supaya saya cepat2 dapat anugerah ini..:)

Dayana Bahar said...

selamat tahun baru .. lama tak jengah sini tengok yayan.. anak permata berharga... tak boleh dipersiakan..

Ummi Iman said...

Rugi siapa yg tak syg anak. Betul tak?

boni kacak said...

telatah tu yang buat ibu dan bapa sayang sangat kat anak2 dia kan?

 
site design by designer blogs