Saturday, May 12, 2012

Ini Taktik seorang Ibu!

Assalamualaikum...

Dah lamer benooo rasanya tak membelai muka ku ini.A few months la jugak.Aper???a few months???hakhakhak.Kesian...kesian... Gini la, nasib ibu-ibuan nie, busy manjang.Nak uruskan anak,asben lagi,umah lagi,keja lagik...pheww!memang mencabar. YM nieh kalau dok pikir2, kalau la ada superpower, fuh!memang best la!*ko nih terpengaruh noo ngan citer Tibi kan, YM??*Yelah...yelah...bersyukur ngan anggota badan yang Allah kurniakan.*winks*

Bukan membelai apa sangat pun.Maksud YM, nak scrub muka & pakai masker, tu jek. Tuh pun tak sempat.hehe. Basuh muka macam biasa je, 2 kali sehari. Yelah, sebaik-baiknya, scrubing ngan masker tuh, pakai seminggu skli.Takpun 2 minggu skli. Nieh YM nieh, sebulan sekali.Hahaha!Tu pun kire ok la tuh.

So weekend nieh, YM gagahkan dan rajinkan diri la nak buat tu semua sebab muka YM dah nak masuk tahap permukaan bulan.*Dah nk jd bulan, baru nak terhegeh-hegeh buat.* So, as a Mommy, tactic YM utk menyenangkan diri YM scrubing & masking tanpa gangguan Yayan ialah...jeng-jeng-jeng....


 Yayan mandi dengan bahagianya.Dun worry, YM scrub muka kat sebelah dier jek.Safety first, yes...:)

 Ha...mandi-mandi....rendam-rendam...berendan le sampai lebam...ekeke. Bebudak suka sangat dok dlm air kan?hehehe.

Ha...hambek...rendam dak Yayan dalam tab mandi.hehehe.Biar dier memain kat situ dengan bahagianya.ekeke. Umah YM nieh, special.Walaupun bilik air ni kecik, tapi pemaju buat design siap ada tab mandi.Harga rumah pun very da special rates, mmg rezeki budak Yayan nieh sebab YM beli masa YM peknen dak Yayan.YM antara yang terawal beli umah nieh dengan harga yang sangat-sangat berpatutan.Kalau mahal, kem salam la YM nak beli..Kengkawan YM sumer jeles sebab YM dapat beli umah nie dgn rege yang sangat-sangat berpatutan.Syukur alhamdulillah...rezeki kami.:)

Eh! nie hape pulak citer pasal umah nie.Hahaha!Suka sangat ke laut.!:P okay-okay...move on...

Ini adalah peralatan yang diperlukan utk washing, scrubbing & masking. Kene ada Facial cleanser, Scrubber & juga Masker, tak kira la cap apa pun. YM guna st Ives utk pencuci muka, Bodyshop utk scrubber and masker. Jgn tak taw, YM dapat special price juga utk Bodyshop stuff tu taw!hehe, bertuah...bertuah...hehehe.

Yelah, YM beli masa Bodyshop buat Crazy Sale tahunan last year. Bodyshop mmg akan buat crazy sale nieh, if I'm not mistaken secara tahunan. Masa tu, uiiii...up to 80% taw! Yelah, cuba uols bayangkan, Scrub tu, normal price RM42, after discount YM dapat RM8.40.Hah!tak ke murah tuh.Memang best kan?hehe.

Ishh...entry nie sangat panjang la....takut nanti memboringkan korang.Takpelah, YM continue next entry k?
Tunguuuu...:)

p/s jgn lupa klik-klik Tabung Jantung Yayan erk?Thanks a lot, uols!Semoga kalian diberkati!

10 comments:

Dieyna said...

budak2 memang suka berkubang dalam air... hehe selamat berscrub la yer... baru blik dr MM , puas main kejar ngan Hannah

Yas y said...

Hehehe....syok Yayan berendam nampakkk...hehehe

Emma said...

bukan setakat budak2 je suka rendam dlm air.. ho3.. best rendam dlm air lma2, tenang je.. :)ad tab mndi lg.. waah, bestnyaa..

Eza Boom Boom said...

murahnyaaa! best laa.. Eza tak penah lg makai mask segala ni. Eza pakai bedak sejuk je. hihi.

Boni JLL3 said...

Ym..saya ni kategori hitam pekat.ada tak produk yang sesuai utk saya supaya kelihatan lebih putih dan berseri?

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

cessss....!hahaha!takde2..:P

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

hehehe...budak2 suka MM, boleh men lari2.hehehe

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Murah kan?hiksss. Eza try la pakai.:D

Cik Nur said...

syoknya...de tab..!
umah nur xde..huhuhu..
sonok tgk yayan mandi dlaam tu..hihih

Riena Haiqal said...

Haiqal lagi la... Mula2 mana dia mo tu sentuh air sebab sejuk... Lama2 aku kasi la dia main air di ddlm bilik air, nah terus dia mo berendam nda mo lagi keluar dr bilik air....... YM memang pandai menggunakan masa yg ada......

 
site design by designer blogs