Friday, April 13, 2012

Tudung kepala vs Tudung Periuk

Assalamualaikum...

When we are talking about tudung kan, aisey!memang takkan habis. 1TB SATA-300 Hard disk pun belum tentu muat. Nama pun Ladies kan.Ladies yang sangattt alert bila dengar tentang kecantikan, sudah jadi lumrah. :D Korang memang tipu kalo korang kata korang tak kesah pun Pakai Tudung Periuk!wkwkwwk.

Daripada Tudung Bawal ke tudung Instant,pahtu shawl belit-belit pulak.Banyak giler kot. Naik pening YM nengok fesyen tudung but at the same time, lebam jugak bila time nak membeli,tak tahu nak pilih yang mana.

Tudung instant, macam Mee maggi daaa...
Tudung instant sangattt digemari oleh wanita-wanita yang busy.Especially mommies like me.Yelah, senang sangat, capai je, sarungkan kat pale, then Tadaaaa....Ekin the Making! :D YM pakai tudung instant selalunya kalo pi Pasar ke, kedai ke, senang citer time YD bagi peruntukkan 5 minit utk bersiap!

Tudung Instant Ariani memang sangat expensive kan?Ym ingat lagi bila masuk butik Ariani dolu-dolu,urut jantung YM taw.Beratus2 rege tudung.Paling murah pun RM60 rasanya.Telan air liur YM.So, dek kerana takde bajet, YM pun melangkahkan kaki keluar daripada butik tuh, walaupun di hati meronta-ronta nak beli.Jangan.Jangan.uwaaaaa!!

Hana Tajima the Gojes Model....*Terbayang YM cenggini*Cesss!
Ni fesyen yang agak menakutkan YM sedikit. Bukan YM nak menolak fesyen nih, tapi YM bimbangkan tahap keselamatan tengkuk YM.Kalo silap belit, tetiba tudung pulak tersangkott kat mana-mana, terjerut!astagfirullah!simpang malaikat 44. Kang tak pasal jek sebab nak get a look like Hana Tajima, kita lak cedera parah!*amboi, imagination tuh ha!*

YM tak bape gemar shawl sebab degree celcius akan menjadi sgt tinggi bila memakainya.Yelah, lilitan tuh boleh membuatkan leher YM tumbuh ruam panass.Ingatkan bebi je ader ruam, mak bebi pun boleh der gak ke??.
Plus, bentuk muka YM taklah sebujur sireh like si Hana Tajima tuh ha. YM nak tergelak bila tgk bebudak remaja pakai shawl di tengah2 panas terik, muka dah berpeluh-peluh, tapi still bertahan kontrol cun-comel-cute -miut sebab nak look like macam Hana Tajima.
Yuna....daku tak faham nape pakai tudung cenggini? tak cantik,tak cantik *sambil geleng2 pale nih*
 Yang nih, YM nampak macam tiru fesyen Afrika pun ader. YM personally, sangat tidak menggemari.Memang takde dalam list. Lover fesyen nieh, jgn mareee nooo.YM tergolong dlm haters la pulak dlm hal nih.
adijuma.com banyak jual tudung Bawal dengan rege yang berpatutan sangat!YM suke!Thanks Datin Juma coz sangat baik hati jual tudung ngan rege yang Besh!!!Thumbs up!
YM tetap setia pada Tudung Ikan, aloh!salah pulak, Tudung Bawal. Sejak zaman campus sampailah zaman Mak org nieh, pakai Bawal jer.Sgt Suka sebab Bawal je yg suit ngan bentuk muka YM yang agak-agak macam Jennifer Lopez nieh.Cissssss!
YM suke gambar nih!suka x 10 *perlu ke darab 10???*
Cuma sekarang ni pemakaian Tudung Bawal semakin advanced.Which is kompem memang takleh nak follow lar.Yelah, baru nak letak tudung atas pale, Dak yayan yang schomell tu dah tarik2 Baju YM, warning---cepat sket Bu!



Berfesyen adalah hak individu. Apapun preference kita, itu terpulang pada yang empunya diri.Semoga pilihan kita selari dengan syariat yg ditetapkan kan?*mode: ingatkan diri sendiri*
Walau apapun fesyen bertudung kita, semoga kita mampu membezakan tudung kepala dengan tudung periuk.Pangggg!

22 comments:

NoorVictory said...

Semoganya kita tau beza tudung kepala dengan tudung saji jugak. Hahahahahaha. Kak Ayu, belikan tudung cantek 1!

Riena Haiqal said...

hakhakhak.. saya akan fikir berjuta kali dulu sebelum guna tudung periuk.. memang takkan pakai punya la..
tudung instant tu memang feberet saya kalau time nak keluar g kedai runcit or g pasar..
g keja or keluar jalan2 barulah saya pakai pashmina atau shawl.. tapi taklah belit2 sampai terbelit leher.. just buat yang senang jer.. ye dak.. :)

Izan Ishak said...

izan pun ikut keadaan... biasanya kalau nak cepat mmg sarung tudung ekspess tu aje. tapi idaklah cap ariani...mmg tak mampu. cap pasar malam sudah...hehe..

betul3! takmo pakai tudung saji /tudung periuk... tak cantik...

munna said...

munna suka pakai tudung instant mudah dah senang pakai sarung je .....yg berbelit2 mmg tak reti nak pakai

Cik Nur said...

nur pun suka tudung bawal yg xlicin, kalau yg licin tu susah nk bentuk..!
shawl pula, nur teringin,,tapi xrmas la belit2..huhuh

Siti_btp said...

Berhati-hati pakai tudung yg byk letak jarum peniti di kepala dan bahu..
Bahaya YM cantik tapi bayangkan kalau kemalangan. Jarum peniti masuk dlm kepala..
Ngerinya..

Akak beli tudung rm 10 je ..Tak bekerja

Melati Qistyna's Mummy said...

tgk tajuk je akak laju2 dtg singgah... muahahahah

ReeneeRaaid said...

huhu! sama laa.. saya jenis pakai tudung instant je. kecuali gi majlis2 tertentu. malas nk iron2 tudung. betol. memang xbleh ikut aliran fesyen pakai tudung.

p/s: tak suka fesyen tudung yuna jugak.

syanasaid said...

datin juma sgt comel!!
lawa plak tudung bawal buat2 fesyen gitu kan

mama maman aka yana said...

mama la pencinta tudung instant tuh... lantak la lawa ke.. bulat ke.. tak kira.. hri2 pakai.. hahaha.. *kata la pemalas eks.. hahaha

Papa Mifz said...

papa mifz prefer wife bergaya tudung yang biaso2 jer...janji sodap mato memandang...:)

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

muhehe...Nona kan muda remaja kang akak pilih nda kena ngan citarasa muda Nona..ekeke

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

hahaha! same la kita Riena...:)

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

tu la kan Izan..Ariani mahal kowt...:D

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

tu la...kalo salah belit, naya jek..:D

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

a'ah...kalo licin, mau jem tangan akak nak pakai...senget sana, senget sini..wkwkwk

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

a'ah...naya tuh kak...huhuhu

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

hakhakhak...tajuk sengal kak...wkwkwkw

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

hehe...tu la kan...macam pelik kowt fesyen tudung yuna terbaru tuh...adeh!

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

tu la kan?comell!!

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

hahaha!tak kire...tak kire!janji, tutup aurat kan?:D

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

yess.!sodap mato tu yang ponting!hehe

 
site design by designer blogs