Wednesday, April 25, 2012

Asia's first Legoland Theme Park & Hotel akan dibuka di Malaysia!

Assalamualaikum....


Ingat tak zaman kecik-kecik dulu, selalu maen Lego?Eh...No...No...No....bukan uols.I'm talking to those yang lahir tahun 60-an ke awal 90-an atau dalam perkataan bombasticnye Generation X & Y.Generation Z like uols nih tak maen dah Lego-lego nih.Pandang pun tak lalu taw! tak selera. Uols maen Galaxy Tab or yang paling macho Ipad je kan?kan?kan?



Kalau Zaman YM, pamess noo Lego nih. Kira sape yang mampu beli tuh, kire anak Loaded la sket.Mak ayah keje cikgu ke, opis ke, mampu milik la. Kalau yg tak berduit sgt tuh, maen la congkak tuh ha.Takde makno ehh nak belikan LEGO nih ha, LUKU ader!ekeke.

YM citer pasal LEGO nih bukan ape, just nak bagitau kat uols jew yang tak lama lagi Malaysia akan ada Taman Tema LEGO yg sangat chomelll dan vavavoommm!!Sonokkk kan?

LEGOLAND yang terletak Di NusaJaya, Johor
Sangat Tomey kan?Kalau Dak Yayan tgk nieh...adehhhh...naya gak YM nak tahan dia daripada mematahkan Lego-lego itu, kahkahkah!

Bila launch???


Ha...mark la siap-siap. Bleh bawak anak-anak pi... :)

Nak menambah keterujaan korang, korang tgk le gambar2 di bawah ni ha...waduhh...waduhh....sakit ati...nape la bende nih tak bukak kat Ganu nih ha, dekat sikit YM nak pi. hehe.





uinaaaa...tempat makan pun berlego-lego hah...hiks!

Credit : Google &  LEGOLAND

So, kita tggu jelah yer. 

Bangga taw, 1st in Asia tuh! 

**kot yer pun bangga takyah la besokan tulisan.ingat org takleh baca kew??Over taw!**Hiksss..!

16 comments:

Siti_btp said...

Kecik2 dulu cari ikan pelaga di tepi lombong..
Panjat pokok jambu merah dan bergayut di dahan..
Main polis entry dan teng teng..

Benda ni ada dulu tapi mahal!! Sekarang ni belikan anak2 tapi tak tahu benda..

Buat sepah je bila terpijak meraung satu rumah..sakit tau!!

Izan Ishak said...

izan ada tgk kat majalah 3 ke (tak ingat dah) yg kerja cantum2 kan ni semuanya guna kepakaran anak2 malaysia. bolehlah kalau nak pegi ni...

Emma said...

LEGO? ohh, baru tau itu lego.. hahha.. time kat pra sekoalah slalu maen tu bnda.. ho3

anisalya said...

tu la. dah tengok pasal ni. insyaAllah... time legoland bukak mungkin kami semua dah selamat pindah jhr. blh bwk anak2 ke sana. mst dia org hepi kan?!

O'gosh Iskandar said...

tu la pasal...x sabar nak tunggu opening....harap anak saya, main lego dalam ipad je la...

Riena Haiqal said...

eh bestnya.. dulu masa kecik2 suka sangat main benda ni.. makin lawa la malaysia ni siap ada taman lego lagi.. :)

Susie said...

10 min je dari umah susie...:)

Susie said...

10 min je dari umah susie :)

IntaNBerliaN said...

kecik2 dulu sy pun sk main lego ni.. skrg ni main yg alisha punya lak..hahha

Cik Nur said...

wah..lama tak tengok lego ni.. dulu nur ada lego ni, skrang ni mana pi entah la..
mak selalu marah kalau lepas main xsimpan, bygkan kalau terpijak..sakit amat..!
sebab tu mak bising..hehehe.
budak2 sekarang ni xpandang dah lego ni kan..

Zie Madini said...

@Riena..na, ko dulu time kecik ada main, zie lak tak pernah taw. sadis! hahahaha :D

mamasuri said...

ingat lego ingat adik sy no 2...
parents sy beli sekotak lego..
n dia leh bt mcm2 ...
masa tu dia kecik lagi..
dlm 3 4 thn...
sgt2 kreatif..
bgtau lah apa rupa nak..
confirm dia leh wat..

nnti leh ajak adik sy no 2 tu g..
confirm dia teruja

anak dara sy?sy campak sekotak lego kat dia..dia bagi kotak je bali..lego ntah ke mana...huhuhu

Papa Mifz said...

teringin sgt nak pergi bilo dah siap nanti...bawak Mifz pasti seronok kan...:)

Jendela Hati said...

seronok tgk kanak2 yg asik main dgn lego

Yumida said...

sronok kan bebudak skg...byk permainan...

nak join jugak mainan lego tu

Yas y said...

hotel dia mesti bertaraf 5 star tu kan YM....teringin gak nk gi sana nti

 
site design by designer blogs